HomeKontaktPrint
Engelsk
Danmon Group
FORSIDE
NYHETER
PRODUKTER
REFERANSER
OM OSS
SUPPORT
KONTAKT
Søk på hjemmesiden:
Søk
Grass Valley kamera i NRKs studioer

Da NRK skulle velge nye studiokameraer til sine distriktskontorer, hadde de høye krav til bildekvalitet, funksjonalitet, og riktig pris. NRK fant de ønskede egenskapene i Grass Valleys LDK 400 kamera og Digital Triax.
 
GVkamera til NRK

Alle snakker om Høy Definisjon, men i Norge går det fortsatt en tid før HDTV er en realitet. For kringkastere som NRK, betyr det fortsatte investeringer i Standard Definisjon utstyr. Danmon Norge ble nylig fortrukket som leverandør av studiokameraer til distriktskontorene. Teknologirådgiver Nils Bjarne Foss i NRK forteller hvorfor valget falt på Grass Valley.
 
- Avgjørelsen om å kjøpe LDK 400 kameraer til distriktskontorene ble tatt på bakgrunn av en totalvurdering. Distriktskontorene skulle kjøpe inn nye studiokameraer til de 8 sendestedene for fjernsyn, først og fremst for å møte overgangen til 16:9. LDK 400 ga oss den kvaliteten og funksjonaliteten vi ønsker, til en pris vi kunne leve med, forteller Foss.

Prisgunstig system med utmerket bildekvalitet

Grass Valley LDK 400 er laget for kringkastere som krever suveren bildekvalitet hele veien fra kamerahode til ferdig program. Kameraet har 14-Bits dybde i analog-til-digital konverteringen, som sikrer at selv de fineste graderinger i lyset overføres til det digitale domenet, der all prosesseringen av signalet gjøres. Den gode bildekvaliteten er samlet i et kamerahus som kan brukes i alt fra håndholdte operasjoner, til studiobruk med fullskala optikk og teleproptere. Derfor er LDK 400 ideelt også for mindre studioer og lokal-TV.
 
01_total_cam_DSC0184_lite.jpg

For å koble kameraene til kontrollrommet valgte NRK systemet Digital Triax. De fysiske delene i dette systemet består av et kamerabakstykke i den ene enden, og en digital basestasjon med kamerakontroll i den andre enden. Mellom disse kobles en eksisterende triax, og signalet fra kameraet overføres digitalt i ukomprimert 4:2:2. Dermed kan NRK benytte sine eksisterende kabler, og samtidig ha en bildekvalitet som tidligere kun var forbeholdt vesentlig dyrere systemer. Nils Bjarne Foss forteller at NRK er fornøyd med den høye bildekvaliteten fra systemet.

- Vi var først og fremst ute etter et kamera med 14-Bits prosessering, det skulle selvsagt være 16:9 og vi ønsket å gå fra multicore til triax. Digital Triax var på ingen måte avgjørende for valget, men passet bra for oss siden vi ikke er avhengig av de helt store kabellengdene. Kameraene har ikke vært i drift så veldig lenge, men de umiddelbare reaksjonene er positive. Billedkvaliteten er det vi har fått umiddelbar respons på etter at vi gjorde utskiftingen. Vi har nå fått samme høye billedkvalitet fra studio som det vi har fra våre ENG kameraer, sier Foss.

Velger Grass Valley igjen?

NRK er ikke ferdige med investeringer i studiokameraer til sine distriktskontorer. Grass Valley fra Danmon Norge er med også i den neste runden.

- Vi på distriktskontorene skal kjøpe 8 studiokameraer til i løpet av den nærmeste tiden. Ettersom vi ikke har erfaring med kameraer fra Grass Valley fra før, er vi selvsagt spent på driftsstabiliteten. Vi har høye krav til oppetid, men tror ikke det vil bli noe problem. Det er selvsagt store muligheter for at det blir kameraer fra Grass Valley, avslutter Nils Bjarne Foss i NRK.

SISTE NYTT

produkter_streg_forside.gif

HDR/IP/4K/UHD - meld deg på!

Gra...

23/05/17
prikker_seneste_nyt.gif
Vil du lære mer om HDR ?

Hold av 31.mai for seminar!

m...

12/05/17
prikker_seneste_nyt.gif
11. mai - gratis minisymposium
11. mai inviterer Nordic Sound Symposium til gratis minisymposium...
03/05/17
prikker_seneste_nyt.gif
Den perfekte følgesvenn til Vantage robothode

Vi presenterer μVRC - en enkel kontrolløsning utvik...

05/04/17
prikker_seneste_nyt.gif
Clear-Com på LLB

Clear-Com FreeSpeak II 2,4GHz

På LLB vil BarnFind vise produkter som kombinerer f...

23/02/17
prikker_seneste_nyt.gif
 


..
 

 

bunn2_gif

Denne hjemmesiden bruker cookies til trafikkmåling og optimalisering av sidens innhold. Hvis du klikker videre, aksepterer du vår bruk av cookies. Les mer